Surrounded by three green hills, the sea is blue, and the new moon-like beach is inlaid between the blue sky and the blue waves. Xiushan Meishui makes Xiaomeisha full of spirits. We have mountains + water + sand, what do we need between mountains and rivers?

hide informationshow information

Xiaomeisha coastal area urban design

The stepped layout connects the natural transition of the mountains and seas, while the curved steps are more natural flowing like sand dunes. The observations of the observation steps using the height difference combined with the terrain are concentrated, and the curve provides a multi-directional viewing angle and the longest viewing surface. The ubiquitous courtyard garden brings sunlight into all the spaces of the underground garage. The landscape water gallery connects the Dicui Lake Reservoir and the sea. These two green corridors open the viewing sight of the big nest on the northwest side and the deep pit valley on the northeast side to the sea.

  • client: Xiaomeisha coastal area urban design
  • Design time: 2013
  • Project size: 403,250m²
  • project address: Shenzhen, China
ZH-CN EN