The low-rise and fully integrated extension of the valley makes the hospital fully integrated into the natural landscape of the Alps.

hide informationshow information

Extension of the Hospital of Sion

The future medical park is tightly centered on the axis between the Chillon Castle and the old hospital. The finger-shaped building that protrudes from the north and the south naturally introduces the external forest green space into the interior of the building, while the medical street in the central area can enjoy natural lighting to the north of the roof. The double-decker low design makes the connection between the hospital more free and convenient, while the change of terrain further hides the entire hospital new area in the green of the valley.

  • client: Valais Hospital
  • Design time: 2016
  • Project size: 66,675 sqm
  • project address: Sion, Switzerland
ZH-CN EN