The building skin is bred in traditional Chinese origami lanterns. The five functional masses are like the Wuyi Lanterns. The metal grille that is layered out of the building not only shapes the outline of the building, but also helps the hospital to block the blazing sun in Shenzhen.

hide informationshow information

Futian District Women and Children Hospital

The architectural design responds to the surrounding environmental characteristics of the site. The volume of the building is not only conducive to natural lighting and ventilation, but also brings the connection between the mountain and the sea, forming a line of sight between the mountains and the sea. The gap between the different functional volume gardens forms a leisure space for each department. .

  • client: China Resources (Shenzhen) Co., Ltd.
  • Design time: 2018 / 10
  • Project size: 140,174 sqm
  • project address: Shenzhen, China
ZH-CN EN