We pursue the impression of the ancient dwellings in Suzhou. The building strives to be small and light, with low-level and high-density, patchwork, light and simple, light and elegant, and the river is attached to the river. Inheriting the essence of Suzhou gardens, the building blocks avoid excessive decoration of the facade and pursue the temperament of medical culture.

hide informationshow information

Suzhou Dushu Lake Hospital

The shape of the herringbone in the inpatient department and the diamond-shaped layout of the podium form the most favorable orientation for sunshine. The chamfer formed by the boundary of the site woven the entire area in the graceful Su-style garden. While maximizing medical efficiency, the hospital is surrounded by stacked courtyards. Large parks centered in the north reserve sufficient underground space for heavy equipment for future radiation therapy. At the same time, the functions of the hospital are arranged in an orderly manner, and the entire hospital will easily form a seamless link in the future. The simple and elegant design hopes to evoke memories of Suzhou culture. .

  • client: Suzhou Dushu Lake Hospital
  • Design time: 2015
  • Project size: 320,000 sqm
  • project address: Suzhou China
ZH-CN EN