Weihai Xincheng Hospital

The scheme adopts a courtyard layout. Each double ward and its connected doctor pool jointly enclose a more intimate courtyard space. The ecological courtyard is the most important element of this program. In order to create an environment harmonious with the surrounding areas, we regard the site as a natural carrier for courtyards and rivers. Our plan will effectively prevent the pollution of medical waste, and Reduce energy consumption. The program is dedicated to the creation of a garden hospital with the following characteristics: three medical centers, a modular interface arrangement, which can be divided and shared; a shared courtyard landscape, an underground support system, an above-ground medical street, three-dimensional weaving, and a garden hospital.

 

Location: Weihai ,China

Project scale: 260,199 m²

Client: Weihai Binhai New Town Construction Headquarters Office

Construction cost: 1.2 billion RMB

Design Date:2016