Extension of the Hospital of Brig

Modular growing

The new built medtech part and the attractive mother child center are placed at the north of the existing hospital. The south side is designed to be an independent psychiatric part. The outside spaces connect the oldest part of the hospital to the new, and the west side reserves a space for the future extension of the hospital. For respecting the historical heritage and for reducing nuisance to the existing building’s function during the construction, we keep a certain distance to the existing building, so that in the future, the newer extension at the west part could easily connect all parts, including the existing hospital, to finalize a nicer and more integrated healing garden.

Project location:  Brig ,Switzerland

Project scale:45,927 m²

Client: Valais Hospital

Design time: 2016

Construction time:2018